We doen allemaal ons best om de wereld steeds een beetje beter te maken. We vragen immers een hoop van de aarde, zeker als het om grondstoffen gaat. Daarom kijken we tegenwoordig ook steeds meer naar de toekomst en wat duurzaam is zodat we bij het gewenste toekomstbeeld uitkomen. In deze blog vertel ik je over de e bike. Dit is volgens velen hét vervoersmiddel van de toekomst. Lees je mee?

Zuinig en duurzaam

Want waarom zou je een e bike aanschaffen? Een e bike is natuurlijk niet hetzelfde als een auto. Het vervoersmiddel is veel kleiner en er zijn dus minder grondstoffen nodig om deze te maken. Daarnaast verbrand je ook geen fossiele brandstoffen wanneer je met een e bike op pad gaat. Goed het apparaat heeft wel elektriciteit nodig, maar dat is een stuk zuiniger dan benzine. Daarnaast vraagt een e bike vaak ook minder grondstoffen als het gaat om onderhoud.

Snel en efficiënt

Een e bike is net even wat anders dan een gewone fiets. Bij een gewone fiets moet je alles zelf doen. Bij een e bike zit er een ingebouwde motor in die werkt op elektriciteit en die jou ondersteunt bij het trappen. Op die manier ga je razendsnel van a naar b en dat maakt deze fiets ook zo makkelijk voor zowel kortere als iets langere afstanden. 30 km leg je op een e bike in een mum van tijd af. Wanneer je thuiskomt, leg je de batterij aan de oplader, en voor je het weet is hij weer klaar voor gebruik.

Voor wie?

Dus voor wie is een e bike dan precies bedoeld? Voor iedereen die in zijn eentje graag op pad gaat. Uiteraard wordt het lastig om het hele gezin mee te nemen op een e bike. Maar wanneer je naar school gaat of naar je werk, of zelfs wanneer je boodschappen gaat doen, kan een e bike een ideale uitkomst zijn.

Hoe maak je een keuze?

Een e-bike kopen kan veel tijd in beslag nemen, omdat er tegenwoordig heel veel opties op de markt zijn. Om goed te bepalen wat je zelf nodig hebt, moet je kijken naar wat jouw wensen zijn. Zo zijn er ook e bikes die juist worden bedoeld voor de sport. Om maar even iets te noemen. Kijk op de website van Fietsvoordeelshop en bekijk hun assortiment. Ook kun je daar makkelijk opties wegfilteren zodat je alleen overblijft met wat voor jou relevant is. Dat maakt het zoeken makkelijker.