Weet jij al waar je deze zomer naartoe op vakantie gaat? Wat je bestemming ook wordt, het is belangrijk om niet alleen de reis, maar ook de reisverzekering goed te regelen. Zonder verzekering loop je namelijk grote, onnodige risico’s en die kunnen je vakantie volkomen in het water laten vallen. Dat terwijl een reisverzekering zo afgesloten is en deze polis je maar een klein bedrag kost. Genoeg reden dus om eens te kijken hoe je de voor jou perfecte polis kunt samenstellen. Weet je waar je op moet letten, dan kun je zo de perfecte polis vinden.

Zonder reisverzekering zou je niet op vakantie moeten gaan

Als je een reisverzekering Univé besluit af te sluiten, dan kun je met een gerust gevoel op vakantie gaan. Loop je tijdens je reis dan zoveel risico’s? Het voelt misschien niet zo, maar in de praktijk zien we dat veel mensen in de problemen komen tijdens hun vakantie. Het kan zijn dat ze vertraging oplopen en onverwacht ergens langer moeten blijven, hun bagage kwijtraakt, ze ziek worden en al wat dies meer zij. Heb je geen verzekering, dan draai je zelf op voor de extra kosten die je moet maken. Je zult zien dat deze heel snel kunnen oplopen waardoor je in het minst erge geval je vakantiegeld moet gebruiken om deze kosten te dekken, in het ergste geval moet je je fors in de schulden steken om dit geld op te hoesten. Dit wil je allemaal niet en daarom is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten.

Wat is beter: een doorlopende of een eenmalige verzekering?

Kijk je op de site van je verzekeraar dan zul je zien dat je kunt kiezen uit twee soorten reisverzekeringen. De eerste is de Univé doorlopendereisverzekering die, zoals de naam al aangeeft, het hele jaar doorloopt. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste hoef je maar eens per jaar een polis af te sluiten voor al je reizen. Is je verzekering eenmaal geregeld dan kun je gaan en staan wanneer en waar je maar wilt. Het is wel belangrijk dat je per reis even controleert of je polis daadwerkelijk je reisplannen dekt. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Ten tweede is er de eenmalige verzekering. Met deze polis kun je een reis verzekeren. Dat is een ideale optie voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan, want zij hoeven dan niet het hele jaar door premie te betalen. Ga je echter wel meerdere keren per jaar op vakantie, dan moet je weer een nieuwe polis afsluiten.

Je verzekering optimaliseren door middel van aanvullingen

Een verzekering biedt je optimaal voordeel wanneer het je lukt om deze volledig op je situatie af te stemmen. Vandaar dat we je aanraden om even naar de aanvullende opties te kijken. Met deze pakketten kun je veel specifieke risico’s uitbannen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport, dan is het belangrijk dat je de wintersportverzekering toevoegt. Mocht je aan wintersport gerelateerde problemen krijgen, denk bijvoorbeeld aan een breuk omdat je ging skiën, dan kun je je verzekeraar om hulp vragen. Deze zal zorgen dat je geholpen wordt.

Noteer het nummer van je verzekeraar in je telefoon

Tot slot: sla het nummer van je verzekeraar op in je telefoon. Mocht je tijdens je reis in de problemen komen, dan kun je gelijk contact opnemen op het moment dat het nodig is.