We spenderen de meeste uren van ons leven in onze eigen lichamen. We slapen erin, we eten erin, we werken erin, we spelen erin – allerlei van dagelijkse activiteiten hebben een directe invloed op onze lichamelijke gezondheid. Ook al hebben we tientallen jaren zelfvoorzienend leren zijn, het is belangrijk om jezelf te verzorgen en ervoor te zorgen dat je lichaam goed verzorgd wordt. In deze gids staan ​​enkele tips en suggesties voor een gezonde levensstijl.

1. Slaap

Slaap is essentieel voor een gezond lichaam. Probeer iedere nacht acht uur slaap te krijgen. Probeer ook regelmatig uren te slapen om je lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Als je moeilijk kunt slapen, overweeg dan om een kalmerende thee of melatonine te nemen.

2. Voedsel

Je eetgewoonten hebben veel invloed op je algehele gezondheid. Bepaal een gezond dieet dat bestaat uit kleine, frequente maaltijden en snacks. Probeer te kiezen voor gezonde, volle voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen en vezels. Vermijd eten met veel koolhydraten, zoals suikerrijke snacks en frisdranken.

3. Blijf Actief

Probeer elke dag 30 minuten of meer te bewegen. Kies een activiteit die je leuk vindt, zoals dansen, joggen of gewichtheffen. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige lichaamsbeweging de kans op chronische ziekten, waaronder obesitas, verkleint.

4. Hydratatie

Zorg ervoor dat je elke dag genoeg water drinkt. Water is essentieel voor het transporteren van voedingsstoffen door het lichaam, waardoor de gezondheid wordt gestimuleerd. Maak ook gebruik van natuurlijke kruidenthee om je gehydrateerd te houden.

5. Haar- en huidproducten 

Het is belangrijk om regelmatig goede producten te gebruiken voor je eigen lichaam. Denk bijvoorbeeld aan moroccanoil curl of aan een heerlijke moroccanoil haarmasker. Deze producten zorgen niet alleen voor een goede verzorging maar ook nog is voor ontspanning. 

5. Stressbeheersing

Hoe je je lichaam verzorgt, hangt af van hoe je met stress omgaat. Probeer regelmatig tijd voor jezelf te nemen. Zoek een rustige plek en neem wat ademhalingsoefeningen, lees een boek of volg een yoga- of meditatieklas. Probeer ook regelmatig je emoties uit te drukken.

6. Zonnebrand

Het opnemen van voldoende zonlicht is belangrijk voor een goede vitamine D-status. Probeer echter overmatig blootstelling aan de zon te vermijden. Gebruik zonnebrandcrème of zonnebrillen om je huid te beschermen.

7. Huidverzorging

Gebruik regelmatig een natuurlijke moisturizer om je huid gehydrateerd te houden. Probeer ook regelmatig maskers te gebruiken om je huid te kalmeren en te verzorgen.

8. Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Maak regelmatig afspraken met je arts om je gezondheid in de gaten te houden. Je arts kan eventuele gezondheidsproblemen die zich voordoen tijdig detecteren en je begeleiden met het juiste behandelingsplan.