De gemiddelde zwangere vrouw zal misschien tijdens het inrichten van de babykamer kiezen voor babyblauw en lichtroze. Toch is dat eigenlijk al lang en breed passé. Je mag namelijk best voor andere kleuren kiezen! Sinds een tijdje wint het monochrome thema steeds meer terrein. Dit is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Ik vertel je wat er zoal mogelijk is en hoop dat je misschien wel een beetje out of the box gaat denken, zodat het kamertje een ware eyecatcher wordt. Dit begint al bij binnenkomst; handgrepen zwart op een mooie witte deur.

Geen zwart-witte (of helemaal zwarte) muren

Okay, monochroom is tof, maar zwart witte muren maken het geheel wel een beetje druk. En dat is natuurlijk niet handig, want je wilt toch dat je kindje lekker kan slapen in zijn/haar kamertje. Je kunt uiteraard wel een baantje zwart-wit (of helemaal zwart) behang doen aan 1 kant van de kamer, maar laat alsjeblieft die verfroller in de kast. Het moet geen donker hol worden, waar je kindje zich onveilig kan gaan voelen.

Accessoires

Qua accessoires kun je he-le-maal los gaan! Er zijn ontzettend veel leuke schilderijtjes, mandjes, knuffeltjes en muurstickers op de markt in het monochrome thema. Er is zelfs beddengoed, wat natuurlijk erg leuk staat in de wieg of het ledikant. Ga je voor een mooie poster, met bijvoorbeeld bosdieren in het zwart wit, plaats deze dan in een lichte lijst, zodat de poster en nog meer uit spat. Met name op Pinterest kun je erg goed terecht voor inspiratie! Maak een speciaal bord aan, waarop je alle pins kunt knallen die je tof vindt!

Kies ook voor natuurlijke materialen

Om het geheel iets rustiger te laten ogen, kies je ook voor natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan onbewerkt hout, een schapenvacht, riet, kurk of vilt. Een mooie droomvanger in gebroken wit, met veertjes eraan staat ook erg mooi aan de muur. 

Deur en kozijnen

Ook de deur en de kozijnen moeten natuurlijk passen bij het kamertje. Zijn deze ouderwets groen geschilderd, dan moet daar dus echt wel iets aan worden veranderd. Kijk ook eens naar de deurgreep. In de gemiddelde oude woning zijn deze vaak een beetje goudkleurig. Tijd om daar dus een zwart exemplaar op te zetten. Handgrepen 96 mm is dus iets wat je zeker op je lijstje moet zetten. Ze kozijnen plak je goed af en schilder je zo over. Denk er wel over na welke soort raambekleding je wilt. Natuurlijk zijn witte gordijnen prachtig, maar wellicht minder praktisch in de zomer, als het lang licht is buiten.